Blomme Grøn Reine Claude

Blomstergårdens Pomet


Startside Op Nyheder Aktiviteter Link Frugt Prydfrugt Plantegenetik Planteskole

 

 

Startside
Op
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

Blomme Grøn Reine Claude

Synonymer: 'Almindelig Reine Claude’, ‘Alm. grøn R.Cl.’, ‘Stor grøn R. Cl.’, ‘Green Gage’ m. m. fl. Stammer sandsynligvis fra Frankrig, hvor Merlet omtaler den i 1675. Reine Claude blommerne menes opkaldt efter kong Frans I’s (1494-1547) dronning Claude. I Danmark fandtes den i den kgl. frugttræsplanteskole ved Odense i 1795. I 1920 var den nr. 5 og i 1938 nr. 8 på listen over producerede blommetræer.

Træet er middelkraftigt og burde måske dyrkes på sin egen rod. I følge forskellige optegnelser tyder noget på at den er mere yderig på egen rod. Som ældre bliver træet temmelig stort med en åben krone. Sundt træ, men frugterne revner tit, hvis der kommer regn i forbindelse med modning.

Frugten er middelstor, rund eller rundagtig ca. 3 cm. Grundfarven er grøn til blåliggrøn, der går over i gulgrønt. Dækket med hvidlig dug. Kødet er meget saftigt med en udpræget sød og særdeles fin smag og aroma. Det løsner næsten helt fra stenen. Plukkes i sidste halvdel af september og bruges med det samme. Fin spiseblomme, der også er fin til konservering.

 

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg