Blomme Oullins Reine Claude

Blomstergårdens Pomet


Startside Op Nyheder Aktiviteter Link Frugt Prydfrugt Plantegenetik Planteskole

 

 

Startside
Op
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

Blomme Oullins Reine Claude

Synonymer: ‘Reine-Claude fra Oullins’, ‘Oullins Gage’, ‘Oullins’ m.m.fl. Menes at være en frøplante af ‘Grøn R. Cl.’ fundet i Frankrig og sat i handelen af planteskoleejer Massot i Oullins i 1860. Kom til Sverige i 1864 og findes første gang omtalt i Danmark i Mathiesens katalog fra 1876-77. Den blev anbefalet til plantning i 1888 og 1914. Både i 1920 og 1938 var den nr. 2 på listen over de mest producerede blommetræer i Danmark.

Træet danner som ungt kraftige skud og bliver efterhånden til et stort, bredt og højt træ. Det kan blive gammelt og begynder først for alvor at bære, når det er over 10 år. Herefter bliver bæringen kraftigere med alderen. Selvbestøvende.

Frugten er stor til meget stor, nærmest helt rund. Bliver som moden gulliggrøn og dækkes af en tynd, lys dug. På solsiden stærke gul og røde prikker kan forekomme i solrige år. Kødet er blødt og meget saftigt med en behagelig sødlig smag uden megen aroma. Det slipper let stenen. Modner i september og er en fin spiseblomme, der egner sig godt til konservering.

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg