pære Borup

Blomstergårdens Pomet


Startside Op Nyheder Aktiviteter Link Frugt Prydfrugt Plantegenetik Planteskole

 

 

Startside
Op
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

pære Borup

Synonym: Borupspære. Bentzien skriver i 1855 at sorten dyrkes meget almindeligt i København. Den har sit navn fordi den står i bagermester Borups have og vistnok er en af de ældste her i landet. Hjemstedet er ikke bekendt og sorten har derfor beholdt dette navn.

Træet vokser kraftigt og opnår middel størrelse. Det begynder at bære ret tidligt. Den klarer sig godt selv på lidt mere udsatte steder.

Frugten er lille til middelstor. Grundfarven er gulliggrøn og bliver gul ved modenhed. Halvdelen af frugten oftest overdækket med en smuk brunrød farve. Kødet er hvidt eller lidt gulligt, halvfint, saftigt med en god, sød og svag aromatisk smag. I varme somre kan den spises fra slutningen af juli og et stykke ind i august.

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg