pære Forel

Blomstergårdens Pomet


Startside Op Nyheder Aktiviteter Link Frugt Prydfrugt Plantegenetik Planteskole

 

 

Startside
Op
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

pære Forel

Synonymer: Forellepære, Forellpäron, Forellenbirne. I 1670 nævnes første gang i Frankrig pæren Truite (det franske navn for bækørred eller forel). Der er dog ikke sikkerhed for at det er den samme sort. I 1803 beskrives den af den tyske pomolog J. V. Sickler og senere angives det i Tyskland at den sandsynligvis er tiltrukket i Sachsen. I Danmark nævnes den i Det jydske Haveselskabs fra 1873. I planteskoletællingen fra 1937 optræder sorten ikke.

Træet bliver højt og undertiden mangegrenet, undertiden af form som en kæm­pebusk. Sorten kan på vildstamme opnå en betydelig alder. Den er hård­før, men bør plantes hvor der er læ, da frugten let blæser af.

Frugten bliver på ældre træer kun middelstor. På yngre træer lidt større 5,5-8 cm høj og 5 cm bred. Grundfarven er friskgrøn og bliver gulliggrøn til hvidliggul. Der kan forekommer farvede partier og ofte rødbrune prikker på solsiden. Kødet er hvidt, smeltende og saftigt med en behagelig sød, fin syrlig smag med god aroma. Plukkes i oktober og bruges i november-december.

 

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg