pære Hardy

Blomstergårdens Pomet


Startside Op Nyheder Aktiviteter Link Frugt Prydfrugt Plantegenetik Planteskole

 

 

Startside
Op
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

pære Hardy

Synonymer: Beurré Hardy, Gellerts Butterbirne. Tiltrukket af Bonnet fra den franske by Boulogne-sur-Mer omkring 1820. Købt af planteskoleman­den J. L. Jamin i 1830 og sat i handlen mellem 1840 og 1845. H.C. Bred­sted beskriver sorten, men nævner ikke hvornår den er kommet til Dan­mark. I 1875 var udstillet 8 numre på frugtudstilling i København. I peri­oden mellem 1920 og 1937 steg dens udbredelse i Danmark. Kræver læ, da frugten let blæser af.

Træet bliver højt og stærk med få lange, kraftige årsskud. Det kan blive meget gammelt, der nævnes eksempler på 60-70 årige træer, der stadig bærer meget godt. Den er sund og angribes kun sjældent af sygdomme.

Frugten er middelstor 6-8 cm høj og 5,5-6,5 cm bred med tendens til at blive mindre. Grundfarven er på solsiden grågrøn og på skyggesiden græsgrøn. Ved modenhed bliver den grågul. Der ses ofte røde striber på solsiden og undertiden mere sammenhængende rødt. Kødet er hvidt, fint, skørt, meget saftigt, sødt med fin aroma. Moden slut september og oktober.

 

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg