Gråpære

Blomstergårdens Pomet


Startside Op Nyheder Aktiviteter Link Frugt Prydfrugt Plantegenetik Planteskole

 

 

Startside
Op
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

Gråpære

Synonymer: ‘Grise Bonne’, ‘Gute Graue’, ‘Gråpäron’. Sorten er meget gammel og antagelig fra Frankrig, hvor Le Lectier i 1628 omtaler en sort, som menes at være denne. H.C. Bredted mener at den er kommet til Danmark i det 18. Århundrede, da der i 1830 fandtes gamle træer af sorten. Omkring 1920 var den nr. 3 og i 1937 nr. 15 på listen over producerede pæretræer.

Træet bliver på vildstamme et stort, højstammet træ med en bred, hvælvet krone. Er gennemgående en sund sort, men kan angribes af skurv, der betyder at pærerne revner let.

Frugten er lille, pæreformet med grågrøn grundfarve der over en stor del er dækket af en rustfavet dæklag. Kødet er noget grov og kornet, saftigt med en sød, særdeles fin og stærkt krydret smag. Plukkes fra midten af september og kan kun lagres i kort tid. Fin spisepære, der er meget anvendt til syltning sammen med tyttebær og til henkogning.

 

 

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg