pære Høst Bergamot

Blomstergårdens Pomet


Startside Op Nyheder Aktiviteter Link Frugt Prydfrugt Plantegenetik Planteskole

 

 

Startside
Op
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

pære Høst Bergamot

Synonymer: ‘Rød Bergamot’, ‘Rød Høst Bergamot’ m.fl. Denne pæres historie fortaber sig i det uvisse, men meget kan tyde på at den stammer fra Lilleasien og at den af romerne er overført fra Bergama til Italien, hvorfra den ca. 400 år senere er kommet til Frankrig, hvor den første gang nævnes i 1540. Der er lidt usikkerhed om, hvorvidt et er denne pære der nævnes fra en svensk botanisk trädgård i 1685. Hvornår den er kommet til Danmark vides ikke, men Bentzien nævner den i 1861.

Træet er kraftigt, hårdført og kan opnå en betydelig størrelse og alder. Det bærer sent ofte i 15-16 års alderen, men herefter rigeligt. Det bliver et flot, pyramideformet træ.

Frugten er lille til middelstor, bergamotformet: rund, bredere end høj. Grundfarven er gullig bleggrøn på nogle dele af frugten marmoreret kanelbrun rust. På solsiden ofte brunrød flammet. Kødet er blødt, halvt smeltende med en behagelig vinsyrlig, ikke særlig sød, moskusparfumeret smag. Plukkes i slutningen af september og spises fra slutningen af oktober.

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg