Japansk pære

Blomstergårdens Pomet


Startside Op Nyheder Aktiviteter Link Frugt Prydfrugt Plantegenetik Planteskole

 

 

Startside
Op
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

Japansk pære - Nashi

På latin Pyrus pyrifolia samt Pyrus ussuriensis, på japansk Nashi. Kaldes også for æblepære eller Japanpære. Da der i 1970erne blev importeret nogle sorter til Danmark fik vi et træ, hvor sortsnavnet desværre er bortkommet. Japanerne har i det seneste århundrede lavet et stort forædlingsarbejde

Træet kan blive temmelig højt, men dyrkes ofte i espalier eller på anden vis, hvor højden holdes nede på ca. 2 m. Som fritvoksende bliver den lidt bredere end alm. pære. Nashi har sin nordgrænse i Skandinavien og vores træer er da også flere gange frostskadet så voldsomt, at de er begyndt forfra. Espalierdyrkning opad en syd- eller sydøstvendt mur må derfor langt være at foretrække i Danmark.

Frugten minder om en krydsning mellem æble og pære både i frugtform og smag, men det er i virkeligheden en forædlet asiatisk pæreart. Nashi nydes rå og bruges til frugtsalat, råkost, mos og marmelade. Formen kan variere fra sort til sort. Skindet er tyndt gult eller gulbrunt. Kødet er mere fast end pære, saftigt og sødt med lidt syre som æble.

 

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg