pære Tongre

Blomstergårdens Pomet


Startside Op Nyheder Aktiviteter Link Frugt Prydfrugt Plantegenetik Planteskole

 

 

Startside
Op
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

pære Tongre

Synonymer: ‘De Tongres’, ‘Beurré Durondeau’, ‘Durondeau’, ‘Birne von Tongre’. Sandsynligvis tiltrukket af brygger Charles Louis Durondeau i landsbyen Tongre-Notre-Dame i Belgien mellem 1811 og 1825. Det vides ikke med sikkerhed, hvornår den er kommet til Danmark, men den nævnes i fortegnelsen fra Jydsk Haveselskab 1895. Omkring 1920 var den nr. 22 og i 1937 nr. 29 på listen over antal producerede træer.

Træet er som ungt kraftigt og fint forgrenet. Bliver som ældre et bredt og tæt træ med mange tynde, til dels hængende grene. Kan danne frugt uden befrugtning. Gennemgående en sund sort, der kan angribes af skurv.

Frugten er middelstor med noget variabel pæreform. Grundfarven bliver hurtigt grågrøn, senere olivengrøn til citrongul. Solsiden og ofte hele frugten har en brunrød dækfarve. Kødet er groft, ret fast, meget saftigt med en kraftig, syrlig, aromatisk smag, lidt snerpende bismag. Ved fuld modenhed bliver kødet blødt og sødt. Plukkes først i oktober og anvendes indtil udgangen af november. Spisepære, god til henkogning og marmelade.

  

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg