Sødkirsebær Napoleon

Blomstergårdens Pomet


Startside Op Nyheder Aktiviteter Link Frugt Prydfrugt Plantegenetik Planteskole

 

 

Startside
Op
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

Sødkirsebær Napoleon

Synonymer: ‘Napoleons Bigarrå’, ‘Grosse Prinzessinkirsche’, ‘Bigarreau Napoléon’, ‘Royal Ann’ (Amerika). Menes at være af tysk eller hollandsk oprindelse. Er første gang beskrevet i 1797 af Christ under navnet ‘Laurmannskirsche’. Den er med i Haveselskabets fortegnelse fra 1840 og i 1888 med på Gartnerforeningens liste over sorter egnet til plantning i hele landet. I 1920 nr. 11 og i 1938 nr. 12 på listen over producerede kirsebær.

Træet er lille til middelstort. Det vokser kraftigt til som ung og danner under gode forhold en opret, senere rund og bred krone med hængende tendenser. Sorten er modtagelig for flere sygdomme.

Frugten er stor langt afrundet hjerteformet med hvidguld til stærkere gul grundfarve. Dækfarven er skarlagenrød og ses på skyggesiden som marmorering. Kødet er fast, saftigt med en behagelig syrligsød og fin smag. Kødet skiller næsten helt fra stenen. Modner i kirsebærtidens 4.-5. uge. Et fint spise- og dessertfrugt, der også er god til henkogning. Af Anton Pedersen beskrevet som “vel det fineste sødkirsebær vi har”.

 

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg