Aktiviteter

Blomstergårdens Pomet


 

 

Startside
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole


Information om aktiviteter på Blomstergårdens Pomet

Arrangementer i Blomstergårdens Pomet. Hvert år er der et antal rundvisninger i pometet under blomstring og i sensommeren og efteråret, når frugten er moden. 

Foredrag om frugt, frugttræer og formering af frugttræer. Foreninger eller andre grupper kan bestille foredrag i forbindelse med besøg på Blomstergården eller hjemme i deres lokale havekreds, aktivitetsklub eller lign. Emnerne spænder over podning, opbevaring, dyrkning, historie om gamle sorter m.m. I det omfang vi har frugt til rådighed, kan foredrag kombineres med smagsprøver.

Kurser i beskæring og podning af frugttræer, samt ompodning af gamlefrugttræer. For at give interesserede mulighed for at følge arbejdet med bevaring af de gamle sorter afholder vi hvert år forskellige kurser. Bl. a. podekurser hver vinter, hvor vi viser teknikken og deltagerne selv får lov til at pode. Derudover er der med mellemrum kurser i dyrkning, grundstammevalg, opbevaring og andre relevante emner indenfor dyrkning af frugt.

Pometmester Villy Mougaard kom i lære som frugtavler i 1970 og har beskæftiget sig med de gamle sorter siden 1990 og har stået for opbygningen af Blomstergårdens Pomet. Villy står for de fleste kurser, foredrag og rundvisninger, han har 50 års erfaring som selvstændig gartner.

 

 

Senest opdateret: 28. september 2022

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg