Frugt

Blomstergårdens Pomet


 

 

Startside
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

Frugt i Blomstergårdens Pomet

Åbning af Blomstergården Pomet 18. august 2007

Der er stigende interesse for de gamle sorter, der ikke længere er almindelige i handlen. For mange er erindringen om en bestemt pære- eller æblesort fra barndomshaven skrevet tydeligt i erindringen som noget der smagte meget bedre end det vi kan købe i dag. Det er der uden tvivl noget om. Alene det faktum at frugten får lov til at modne færdig på træet giver en helt anden og mere fyldig smag.

Blomstergårdens Pomet indeholder ud over ca. 350 æblesorter også ca. 200 sorter af pærer, blommer og kirsebær samt de mindre kendte kvæder, mispel og morbær. 

Tidligere er der fra Blomstergårdens samling leveret følgende æbletræer tilbage til deres oprindelsessted: Broholm æblet tilbage til Broholm Gods på Fyn, Tjele æblet tilbage til Tjele Gods ved Viborg og Rosenholm Æble tilbage til Rosenholm Slot på Djursland. Der er desuden leveret træer til renovering af frugttræessamlingerne på Vilhemsborg ved Århus, Jenle i Salling, Marienborg m.fl. ligesom vi har leveret podemateriale tilbage til KU's Pomet, det daværende KVL’s Pomet.

Æbler

Gamle og nyere æblesorter. 150 historiske æblesorter af udenlandsk oprindelse samt ca. 100 hustoriske danske, samt en del nyere sorter og indsamlede, ikke litteratur-beskrevne sorter. Desuden har vi en samling af cidertræer og søjleæbler.

 
Pærer

Pærer både danske og udenlandske

 
Blommer

Blommer og mirabeller

 
Kirsebær

Sødkirsebær og surkirsebær

 
Anden Frugt

Kvæder, morbær og frugtbuske som solbær, ribs og stikkelsbær. Vinstokke

Senest opdateret: 28. august 2023
 

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg