Alfriston

Blomstergårdens Pomet


Startside Op Nyheder Aktiviteter Link Frugt Prydfrugt Plantegenetik Planteskole

 

 

Startside
Op
Nyheder
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

Alfriston

Sorten nævnes første gang af RHS i England 1819, hvor selskabet modtog æbler fra en mand i Alfriston. Manden havde fået træet af en planteskoleejer der dyrkede den under navnet ‘Shepherds Seedling’, men RHS foreslog navnet Alfriston indtil den nærmere oprindelse var fastlagt. Sorten me­nes indført til Danmark af Det kongelige Haveselskab i hvis liste den første gang nævnes i 1840. I forbindelse med den store frugttræsundersøgelse i 1912-16 benævnes den som et værdifuldt vinteræble for Viborgegnen. I 1937 var den nr. 44 på listen over de mest producerede æbletræer.

Træet er opretvoksende med stive grene og plages ikke i særlig høj grad af sygdomme.

Frugten er stor og nærmest græsgrøn. Karakteristisk for frugten er dens mange lyse hudpunkter. Kødet er gulligt med grønt skær og løst og saftigt. Smagen er syrlig og uden aroma og ikke egnet som spisefrugt, men god til most og betragtes som et noget grov madæble. Plukkes sidst i oktober og bruges fra jul til marts.

 

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg