Pressemeddelelse sept 2008

Blomstergårdens Pomet


Startside Op Aktiviteter Link Frugt Prydfrugt Plantegenetik Planteskole

 

 

Startside
Op
Aktiviteter
Link
Frugt
Prydfrugt
Plantegenetik
Planteskole

 

Æblefest på Blomstergården

 9. september 2008

I weekenden 20. og 21. september holder Blomstergården og Blomstergårdens Venner æblefest. På årets æblefest vil der blive mulighed for at smage æbler og pærer fra de sorter, som var kendt i de gode gamle dage. Fra Blomstergårdens eget Pomet er der indsamlet smagsprøver af en lang række sorter. Der er også mulighed for at indtræde i rollen som smagsdommer, da der er smagsprøver på gelé fra forskellige æble- og paradisæblesorter. Der vil også kunne købes kaffe med en lang stribe af kager, hvori der indgår æbler på flere forskellige måder.

 

På de 3 daglige rundvisninger i Blomstergårdens Pomet bliver der god mulighed for at se og høre om dyrkning af frugt og de grundstammer, der anvendes når frugttræer opformeres. På rundvisning­erne vil der desuden blive orienteret om de udvidelser af Blomstergårdens Pomet, som DFFE netop har bevilget støtte til. Når disse udvidelser er afsluttet om 2 år, vil de nuværende 350 sorter af æble, pærer, blommer og kirsebær være blevet til 450 sorter og en række frugtbuske fra sortimentet på Viborg-egnen for 100 år siden. Hertil kommer lige at samlingen af paradisæbler runder de 250 sorter.

 

Har du et æble stående, som du ikke ved hvad er, prøver Villy Mougaard gerne at sætte navn på ind imellem han viser rundt.

 

Fra sin private samling vil Villy Mougaard udstille ca. 20 forskellige kartoffelsorter. Mange vil nok blive overrasket over at se, at en kartoffel ikke bare er en kartoffel men en rodknold med forskellige farver og faconer.

 

Der er mange som ikke er klar over at Blomstergården også opformerer en lang række af de gamle frugttræssorter, men der udbydes over 150 sorter af gamle æble-, pære-, blomme- og kirsebærsorter. Der er altså god mulighed for at få et ungt eksemplar af en gammel sort med hjem til haven. Har du et træ stående hjemme, som du ikke ved hvad er, kan du også få lavet eksemplarer til resten af familien. Hvordan det foregår kan du se og høre om på æblefesten.

 

Nærmere oplysninger om æblefesten ved henvendelse til Villy Mougaard på tlf. 86 65 12 88.

 

Med venlig hilsen

 

Blomstergården og Blomstergårdens Venner

 

 

Send e-mail til vores mailadresse med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2008 Blomstergården ved Viborg